Održan sastanak na temu modela zapošljavanja stranaca u Republici Hrvatskoj

14.03.2016.

Dana, 14. ožujka 2016. godine, u prostorima Ministarstva unutarnjih poslova održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, a na temu izmjene postojećeg sustava određivanja kvota za zapošljavanje stranaca.
Vezano uz inicijativu Hrvatske udruge poslodavaca za izmjenu sustava određivanja kvota za zapošljavanje stranaca i promjenu istoga u fleksibilniji, efikasniji sustav, u prostorima MUP-a održan je sastanak predstavnika HUP-a sa predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Novi sustav za zapošljavanje stranaca, trebao bi u kratkim rokovima odgovoriti na zahtjeve poslodavaca i istima omogućiti dostupnost strane radne snage s obzirom na stvarnu potrebu, odnosno u slučajevima nepostojanja odgovarajuće domaće radne snage na tržištu rada Republike Hrvatske.

Na sastanku je u pozitivnom i kooperativnom tonu zaključeno kako postoji pozitivna inicijativa Hrvatske udruge poslodavaca koja će se u narednom razdoblju kroz zajednički rad dionika sastanka i konkretizirati, odnosno pronaći najbolji model koji će odgovarati specifičnostima Republike Hrvatske.
vrh stranice