Održan sastanak HUP– Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu sa Zavodom za unapređivanje zaštite na radu

17.09.2015.

 

17. rujna 2015. godine održan je sastanak predstavnika Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu Hrvatske udruge poslodavaca i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. Zavod je osnovan 2014. godine temeljem Zakona o zaštiti na radu a sa djelovanjem je počeo u 2015. godini. Osnovni ciljevi Zavoda su: jačanje politike koja se bavi zaštitom na radu, uključujući integriranje zaštite na radu i zdravlja zaposlenih u druge sektorske politike i iznalaženje novih sinergija, smanjenje broja ozljeda, profesionalnih bolesti te nezgoda na radu. Jedan od ciljeva također je i smanjenje vezanih gospodarskih gubitaka (bolovanja, prijevremene i invalidske mirovine).

Ravnatelj Zavoda, g. Vitomir Begović više puta je naglasio kako bi unapređivanje sustava zaštite na radu dobilo svoju punu primjenu, najvažnije je partnerstvo sa svim dionicima u sustavu zaštite na radu. Jedna od važnih dionika su upravo socijalni partneri, tj Hrvatska udruga poslodavaca, konkretnije same tvrtke koje se bave poslovima zaštite na radu tj. članovi Koordinacije ali i njihovi klijenti.

Članovi Koordinacije tvrtki za zaštitu složili su se te istaknuli svoju spremnost za uključenje u rad na zakonodavnom okviru, konkretno u izradi pojedinih pravilnika. Također, obje strane su se složile da prostora za suradnju ima i u područjima postavljanja standarda kvalitete struke, edukacije poduzetnika i samih stručnjaka zaštite na radu.
vrh stranice
vrh stranice