Održan PUMA seminar na temu “Novi Zakon o gospodarenju otpadom”

26.10.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. organizirao je koristan seminar na temu: Novi Zakon o gospodarenju otpadom koji se održao 26. listopada 2021. godine.

Novi Zakon o gospodarenju otpadom donesen je krajem srpnja 2021. godine. Novi Zakon donio je niz promjena u gospodarenju otpadom koje uključuju sprečavanje ili smanjenje nastanka otpada, smanjenjem ukupnih učinaka uporabe sirovina i poboljšanje učinkovitosti uporabe sirovina te povećanje recikliranja i ponovnog korištenja recikliranih proizvoda. Novim Zakonom uvedena je i zabrana stavljanja na tržište plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i laganih plastičnih vrećica.

Koje su sve promjene nastale stupanjem Zakona na snagu i što one znače za pojedine dionike. Polaznici su mogli saznati na interaktivnom seminaru koji je bio namijenjen svim proizvođačima, posjednicima otpada, povjerenicima otpada, odgovornim osobama za gospodarenje otpadom, ovlaštenim osobama za gospodarenje otpadom, povjerenicima ili odgovornim osobama za gospodarenje otpadom. Isti je održala Tihana Škugor, univ.spec.oecol.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županije kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od petnaest godina

vrh stranice
vrh stranice