Održan okrugli stol: Ženski korak u EU fondove

08.09.2021.

U okviru projekta Promocija poduzetništva održan je okrugli stol na temu: Ženski korak u EU fondove koji se održao 08. rujna 2021. godine u Hotelu Osijek. Događaj je imao za cilj jačanje svijesti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i međusobno umrežavanje i povezivanje poduzetnika u realizaciji svojih poslovnih ideja.

Naglasak na okruglom stolu stavljen je na žene poduzetnice koje pružaju uslugu savjetovanja i izrade prijava poduzetnicima na EU natječaje. Slijedom toga, svoj poslovni put, odnosno put u EU fondove prezentirale su: Darija Krstić, dugogodišnja voditeljica Centra za poduzetništvo Osijek koja trenutno  radi kao voditeljica ureda za EU fondove, stručne i razvojne projekte s gospodarstvom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te Višnja Hornung, vlasnica obrta za financijsko savjetovanje, izradu i provedbu EU projekata - Eu2invest, Antunovac.

Iako je mogla birati hoće li promijeniti radno mjesto kada je dobila otkaz zbog gospodarski razloga u jednoj poslovnoj banci i otići na slično radno mjesto u drugu banku, novopečena poduzetnica Višnja Hornung odabrala je odlazak u samozapošljavanje i svijet poduztništva. Ističe da nije pogriješila, iako je to bila životna prekretnica s puno nepoznanica. Ono što je na starom radnom mjestu radila zajedno s kolegama po segmentima, sada moram odrađivati sama. Darija Krstić u svojoj prezentaciji dala je korisne savjete sudionicima, od koji ističemo neke: korištenje sredstava EU fondova omogućava realizaciju projekata koje bi prijavitelji svakako željeli realizirati – projekte ne realiziramo zbog otvorenog natječaja, nego zato što zaista postoji potreba. Nadalje, projekt se radi zbog cilja, ne zbog novca. I svakako za istaknuti: budite ponizni u svom znanju jer što više radim u tom području shvaćam koliko ne znam.

Okrugli stol je okupio poduzetnice – članice HUP-a koje su, uz zadovoljstvo ovim događanjem, u konstrutkivnoj raspravi istaknule potrebu za češćim sličnim događanjima na kojima će se moći umrežiti i povezati sa ostalim poduzetnicima. 
vrh stranice
vrh stranice