ODRŽAN KICK OFF SASTANAK PROJEKTA „POMORSKI MENADŽMENT ZA 21. STOLJEĆE“

01.07.2015.

U vijećnici zgrade Lučke kapetanije održan je kick off sastanak projekta „Pomorski menadžment za 21. stoljeće – održiv i inteligentan razvoj obalnog područja kroz razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacije u području Pomorskog menadžmenta te unapređenje istoimenoga sveučiličnoga diplomskog studija“ na kojem su svečano potpisani i sporazumi između nositelja i partnera.
Projekt se provodi u sklopu sheme bespovratnih sredstava pod nazivom „Unapređenje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira“, a nositelj projekta je Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu.
Partneri na projektu su: Lučka uprava SDŽ, Stowarzyszenie B-4, Hrvatska udruga poslodavaca, Nautika Centar Nava d.o.o., Marine Kaštela d.o.o., Bav-Adria Yachting d.o.o. i Plovput d.o.o.
Trajanje projekta je od 19.06.2015. do 18.09.2016., a ukupna vrijednost projekta je 1 950 924,34 kuna, od čega 1 853 378,12 kuna čine bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH.
Ciljana skupina projekta su 30 nastavnika Pomorskog fakulteta koji izvode nastavu u sklopu studija pomorskog menadžmenta, te svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija pomorskog menadžmenta i tehnologija jahta i marina, jer se provedbom ovog projekta želi ukloniti neprepoznatljivost zanimanja i kvalifikacija iz područja pomorskog menadžmenta na tržištu rada kroz razvijanje veza s ključnim poslodavcima iz sektora te unapređenje vještina nastavničkog kadra Pomorskog fakulteta u području primjene Hrvatskog kvalifikacijskog okvira kroz razvoj standarda zanimanja i kvalifikacija i modernizaciju studijskih programa pomorskog menadžmenta.
Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split i Udruge nautičkog sektora izrazila je posebno zadovoljstvo što će kroz ovaj projekt imati prilike surađivati sa članovima udruge nautičkog sektora te kroz konkretne rezultate projekta napraviti nešto zaista korisno i potrebno za sektor.
vrh stranice
vrh stranice