Obilježen Dan socijalnog partnerstva

21.01.2014.

U veljači se očekuje 40 tisuća nezaposlenih u županiji

Dan socijalnog partnerstva 21. siječnja 2014. godine socijalni partneri su obilježili radno održavanjem sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća Osječko-baranjske županije. Članovi Vijeća su izrazili zadovoljstvo radom Vijeća koje je u županiji osnovano 29. siječnja 2003. godine.
U radnom dijelu sjednice vijeća Osječko-baranjske županije članovima je dana informacija o stanju zaposlenosti i provođenju mjera aktivne politike zapošljavanja na području županije. Prema podacima HZZ-a područnog ureda Osijek, broj nezaposlenih prošle godine bio je veći 2,4% u odnosu na godinu ranije, a broj zaposlenih se smanjio za to vrijeme za 5%. Koliko je stanje alarmatno govori podatak da stopa nezaposlenih za županiju iznosi 32%, a za Republiku Hrvatsku 20,2%, te se kulminacija porasta nezaposlenih u županiji očekuje u mjesecu veljači za koju se predviđa da će se približiti brojci od 40 tisuća nezaposlenih osoba. Mjerama aktivne politike zapošljavanja u prošloj godini obuhvaćeno je 5. 774 osoba što svrstava Osječko-baranjsku županiju na drugo mjesto u Republici Hrvatskoj po iskorištenosti mjera, te se uskoro očekuje početak novih mjera za ovu godinu.
Također, na sjednici su imenovani novi članovi Savjetodavnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Osijek, te ispred HUP-a u vijeće su imenovani: Janoš Seleši – Agria d.o.o. Osijek, Marija Kušić – Agencija ARIOS Belišće i Ivan Sarić HUP Reg. ured Osijek.
vrh stranice
vrh stranice