OBAVIJEST VOZAČIMA I LOGISTIČKOM OSOBLJU ZBOG OPASNOSTI OD KORONA VIRUSA

25.02.2020.

Kako bi se izbjeglo širenje COVID-19 virusa, Vijeće ministara je nakon sastanka Operativnog odbora pri sjedištu Odjela civilne zaštite, odobrilo Dekret br. 6. od 20. veljače, kojim su uvedene hitne mjere za suzbijanje i upravljanje epidemiološkim izvanrednim situacijama potaknutim COVID-19 virusom. Naglašeno je, između ostalog, kako je potrebno precizno slijediti upute Ministarstva zdravlja i Nacionalne koordinacije civilne zaštite (više informacija dostupno na stranicama Ministarstva zdravlja http://www.salute.gov.it/nuovocoronavirus).

Kako je navedeno u priopćenju talijanskih vlasti, cestovni prijevoz obustavljen je prema sljedećim mjestima: regija Lombardija: Bertonico, Casalpusterlengo, Castelgerundo,  Castiglione D'Adda,  Codogno, Fombio, Maleo, San Fiorano, Somaglia, Terranova dei Passerini; regija Veneto: Vo'.

Također, navedeno je da svi koji su od 1. veljače prolazili ili se zaustavljali u navedenim mjestima, dužni su obavijestiti nadležni Odjel za prevenciju. Na snazi je zabrana za sve vrste komercijalnih aktivnosti, osim kupovine nužne robe i prijevoza kvarljive robe. Vozačko i logističko osoblje pozvano je na oprez zbog ograničenja rizika – preporuča se ograničeno kretanje i izbjegavanje bliskog kontakta – a na mjestima utovara/istovara biti će organiziran obavezni liječnički pregledi. Za one subjekte koji su u tranzitu ili su na bilo koji drugi način vezani za 'crvene zone', preporuča se konzultirati web stranice pojedinih prefefktura o dodatnim/ažuriranim informacijama.     

vrh stranice
vrh stranice