OBAVIJEST prodavateljima o preuzimanju ambalaže u sustavu povratne naknade za vrijeme provođenja mjera zaštite od širenja zaraze virusom COVID-19

31.03.2020.

Sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja koju je 19. ožujka 2020. donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske razvidno je da se obustavlja rad u djelatnosti trgovine osim u iznimnim slučajevima zbog opskrbe prehrambenim i higijenskim artiklima. Stoga u trgovinama preuzimanje otpadne ambalaže od pića ne predstavlja aktivnost koja je prepoznata kao neophodna tijekom provedbe protuepidemijskih mjera. Ukoliko trgovine trenutno nemaju potrebna zaštitna i dezinfekcijska sredstva ili unutar svojih objekata nisu u mogućnosti osigurati socijalnu distancu prilikom predaje i preuzimanja ambalaže mogu, dok traje situacija s epidemijom uzrokovanom virusom COVID-19, privremeno prestati preuzimati ambalažu od građana.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će i dalje u području gospodarenja otpadom pratiti Odluke i mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, postupati u skladu s istima te o svim novonastalim promjenama u postupanju obavještavati trgovine putem mrežne stranice Fonda  www.fzoeu.hr.
vrh stranice
vrh stranice