Novo vodstvo HUP- Udruge ugostiteljstva i turizma

10.04.2017.

Na Izbornoj skupštini HUP-Udruge ugostiteljstva i turizma, održanoj 7. travnja 2017. u Zagrebu, za predsjednika Udruge izabran je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere d.d. Poreč.
U vodstvu Udruge ostaju najvažnije turističke kompanije Hrvatske temeljem izbora Skupštine i izglasanog novog sastava članova Izvršnog odbora HUP-Udruge ugostiteljstva i turizma za mandat 2017-2020:

• Željko Kukurin, Valamar Riviera – predsjednik
• Tomislav Popović, Maistra – dopredsjednik
• Ronald Korotaj, Istraturist – dopredsjednik
• Sanja Gagulić, Suncekoncern – član
• Sanjin Šolić, Jadranka – član
• Agron Beriša, Borik – član
• Josipa Jutt Ferlan, Double Tree by Hilton – član

Novoizabrani predsjednik Udruge zahvalio je članovima na povjerenju te preuzevši funkciju izjavio: „S obzirom na svoju poslovno-investicijsku snagu poslodavci u turizmu mogu biti ozbiljan partner Vladi te pokretač rasta i gospodarskog razvoja Hrvatske. Udruženim ćemo djelovanjem snažno zastupati svoje interese i dati svoj odgovoran doprinos u kreiranju turističke politike primjerene strateškoj poziciji hrvatskog turizma. Stoga u fokusu naših aktivnosti ostaju poboljšanje ulagačke klime i uvjeta poslovanja s ciljem intenzivnijeg razvoja hrvatskog turizma, te daljnji razvoj socijalnog dijaloga i uređenje radnih odnosa u sektoru.
Novom predsjedniku i novoizabranim članovima Izvršnog odbora prvi je čestitke uputio Jako Andabak, dosadašnji predsjednik Udruge u 2 mandata, čije se aktivno zastupanje interesa hrvatskog turizma nastavlja kroz članstvo u glavnom Izvršnom odboru Hrvatske udruge poslodavaca.

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu Udruge za 2016. godinu i Program rada za 2017. Pritom su istaknuti ključni izazovi s prijedlogom mjera za stabilizaciju poslovnog okruženja te poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma, koje će biti prioritet rada Udruge u narednom periodu: PDV na smještaj i ugostiteljske usluge, porez na nekretnine, zapošljavanje u turizmu, turističko zemljište, pomorsko dobro te boravišna pristojba. Da bi se navedeno realiziralo važan je aktivan doprinos i zajedništvo svih članova HUP-UUT.


vrh stranice
vrh stranice