Novi projekt! - Start me up! 2011

20.09.2011.

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka u suradnji sa Istarskom županijom, Odjelom za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković“ i START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi pokrenula je projekt Poslovno usavršavanje mladih „START ME UP“ 2011.

Promicanje poduzetničke kulture među mladima, jačanje povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada primarni su ciljevi ovog projekta koji u potpunosti financira Istarska županija.
Programom će biti obuhvaćeno dvadeset polaznika bez ikakve naknade. Ciljna skupina su studenti/-ice završne godine preddiplomskog i diplomskog redovnog studija sa prebivalištem na području Istarske županije te mladi sa visokom stručnom spremom bez radnog iskustva ili koji imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, sa prebivalištem na području Istarske županije.

Ciklusom od deset predavanja koja će se provoditi tijekom listopada, studenog i prosinca namjera je mladim polaznicima olakšati ulazak na tržište rada. Osim predavanja usvojiti će znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te praktičnih vještina i znanja na primjerima iz prakse. Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Istarska razvojna agencija i Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije ugostiti će mlade i upoznati ih s vlastitim djelovanjem i stanjem u gospodarstvu Istarske županije.

Polaznici Programa imati će priliku posjetiti Adris grupu d.d., jednu od vodećih regionalnih kompanija i Holcim Hrvatsku koja je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih svjetskih dobavljača cementa i agregata, transportnog betona, asfalta i usluga u građevinskom sektoru. Također, imati će priliku upoznati se s radom Cimos P.P.C. Buzet d.o.o., razvojnog dobavljača dijelova i sklopova za automobilsku industriju te Istra informatičkim inženjeringom, tržišnim liderom u Hrvatskoj na području softvera za hotelska poduzeća.

U projekt se Odjel za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković“ uključuje osiguravanjem prostora te angažmanom dvaju profesora koji će održavati predavanja. Polaznici koji iskažu interes za daljnjom suradnjom uključit će se u klub Generacija Y koji će voditi udruga START-UP. Aktivnosti Kluba usmjerit će se networkingu i daljnjem usavršavanju te usvajanju novih znanja koje će članovima omogućiti bolje pozicioniranje, lakši, brži i bolje pripremljen ulazak u „svijet rada“.
vrh stranice
vrh stranice