Novi član HUP-a: Studenac

27.07.2020.

Studenac je nastao kao mali obiteljski obrt 1973. godine, a svoje je poslovanje proširio na maloprodaju kasnih 90.-ih godina prošlog stoljeća otvaranjem nekoliko prodavaonica u Omišu i okolici te veleprodajnog skladišta u Dućama. U lipnju 2018. Enterprise Fund VIII, u vlasništvu Enterprise Investorsa, jedne je od najvećih tvrtki za upravljanje fondovima u srednjoj i istočnoj Europi, kupio je Studenac od njegovog osnivača i vlasnika Josipa Milavića. U ožujku 2019. godine Studenac je preuzeo Istarske supermarkete, a u studenom iste godine zadarski Sonik. Zahvaljujući kontinuiranom rastu i razvoju, Studenac je danas glavni maloprodajni lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj. 

Studenac kontinuirano radi na transformaciji i unapređenju svih segmenata svog poslovanja. Implementiran je novi format trgovine naprednog dizajna i osnažene ponude s naglaskom na svježe proizvode, te je uvedena na tržištu jedinstvena ToGo ponuda. Pokrenuti su i brojni novi projekti usmjereni na poboljšanje zadovoljstva kupaca i zaokruživanje korisničkog iskustva na prodajnom mjestu, kao što su projekt Kupi i pokupi, dostava namirnica u Dubrovniku, usluga slanja paketa, novi program vjernosti, nadograđeni koncept COOL kartice i različite nove promotivne ponude. Studenac ujedno neprekidno radi i na poboljšanju internih procesa kako bi se unaprijedila suradnja i sinergija tima, koja također utječe na zadovoljstvo kupaca.

„Prolazeći kroz transformaciju poslovanja, u HUP-u smo pronašli vrijednog partnera koji će nas na tom putu pratiti i biti naš glas u dijalogu s tijelima javne uprave Republike Hrvatske. S HUP-om dijelimo zajedničke vrijednosti – poduzetnički duh, snažnu socijalnu i razvojnu politiku, te želju za unapređenjem poslovne klime u svim segmentima hrvatskog gospodarstva.“ – povodom priključenja HUP-u izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

vrh stranice
vrh stranice