Najave događanja

20.10.2021. - Webinar/seminar - "SUŽIVOT S COVID 19 - Bolesti u vezi s radom"

20.10.2021.

Pozivamo vas na seminar/webinar koji Hrvatska udruga poslodavaca organizira u suradnji s EU-OSH-a (Europskom Agencijom za zdravlje i sigurnost na radu)  na temu   „SUŽIVOT S COVID 19 - Bolesti u vezi s radom“ koji će se održati u srijedu, 20. listopada 2021. godine s početkom u 9,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca,  Zagreb,  Radnička cesta 52/I, odnosno online putem Teamsa.

11.10.2021. Sastanak i B2B HUP-a s francuskim tvrtkama

11.10.2021.

Kao što je u razdoblju prije korone bilo uobičajeno, i ove nam godine u posjet dolaze predstavnici francuske poslodavačke udruge MEDEF. Ovaj posjet je i prilika za jačanje veza između naše dvije organizacije kako bi omogućili bolju suradnju između francuskog i hrvatskog privatnog sektora.

30.09.2021. - Konferencija „Veća profitabilnost uz 100% uključivost“ u organizaciji HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika

30.09.2021.

Rodna ravnopravnost posljednjih je godina vrlo prisutna tema u društvu i gospodarstvu.  Na konferenciji ćemo otvoriti temu o ulozi žena u gospodarstvu, u malim i velikim poduzećima, kako i na koji način mijenjaju ustaljene oblike rada. Predstavit ćemo rezultate istraživanja o zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama u hrvatskim poduzećima, velikima i malima. Svoja iskustva podijelit će s nama  poduzetnici i poduzetnice, menadžeri i menadžerice, komunikolozi i ostali stručnjaci.

U sklopu projekta 'Promocija poduzetništva' HUP organizirao konferenciju o prevelikoj izloženosti Dalmacije turizmu

22.09.2021.

Danas je u organizaciji HUP-ovog Regionalnog ureda Split održana konferencija „Što je Dalmacija bez turizma?“. Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji smo pokušali doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

23.07.2021. - Energetska politika Europske unije i demokracija energije, Cornaro hotel, Split

23.07.2021.

Peti međunarodni energetski forum smješten je u kontekst promišljanja globalnog društva rizika i nove društvene paradigme(www.inegs.com).Pandemija Covid-19  tijekom 2020. generirala je gospodarsku i energetsku krizu. Države su pod utjecajem krize različito reagirale u području energetske politike. Uoči pandemije Covid-19 akteri energetske politike slijedili su svoje interese i ciljeve. Europska komisija  proglasila  je novu razvojnu politiku i Europski zeleni plan. Rusija i Ukrajina sklopile su dugo očekivani sporazum o tranzitu plina pod novim uvjetima.SAD su uvele sankcije kompanijama koje rade na Sjevernom toku 2. Pušten je u rad Turski tok. Što sve ovo znači za države i građane EU  tema je Petog međunarodnog energetskog foruma(INTERENEF).
vrh stranice
vrh stranice