Nacrt Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom inspektoratu

27.02.2013.

Hrvatska udruga poslodavaca zaprimila je dana 01. ožujka 2013.g. na mišljenje Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom inspektoratu.
Predlagatelj navodi da su se razdoblju od donošenja Zakona 2008. godine pokazali određeni nedostaci u djelovanju inspekcijskih službi na otkrivanju i suzbijanju ne zakonitosti u ponašanju gospodarskih subjekata. Navedene okolnosti dovele su do potrebe preispitivanja ovlasti inspektora., a Izmjenama Zakona želi se omogućiti spajanje više inspekcijskih ovlasti u jednu inspekciju, racionalniji inspekcijski postupak, učinkovitije korištenje sredstava rada inspekcija.
U obrazloženju razloga za donošenje izmjena Zakona predlagatelj, između ostaloga, navodi :
 da je nužno napustiti dosadašnju regulativa koja se odnosi na podjelu nadležnosti između inspektora rada za radne odnose i inspektora rada za zaštitu na radu,
 uvođenje novine u radu inspektora tako da bi inspektori po pisanom podnesku pravnih i fizičkih osoba koje započinju obavljati djelatnost, takvim poslodavcima mogli davati mišljenje o zakonitosti i pravilnosti u primjeni propisa u njihovoj djelatnosti
 predlaže se normativno određenje inspekcijske tajne

Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom inspektoratu kao i očitovanje HUP-a na navedeni prijedlog , možete vidjeti da stranicama rezerviranima za članove HUP-a.

PRIJAVA
vrh stranice
vrh stranice