Na 57. sjednici Vijeća članova HUP-a ministar Marić predstavio paket poreznih izmjena

24.08.2018.

Jučer je u prostorijama HUP-a održana 57. sjednica Vijeća članova HUP-a na kojoj je gostovao ministar financija Zdravko Marić i na kojoj je predstavio detalje paketa poreznih zakona koji su u javnoj raspravi. Vodstvo HUP-a izrazilo je zadovoljstvom održanim susretom te izrazili obostranu vjeru u nastavak dijaloga i suradnje.

Poslodavci su i dalje nezadovoljni prevelikim poreznim opterećenjem te smatraju da se jedino kroz veća rasterećenja mogu povećati i plaće radnicima: "Cijelo vrijeme poručujemo da nam nedostaju radnici i da im želimo dati veće plaće, a to je moguće samo ako se rasteretimo od davanja koja imamo na bazi poreza i doprinosa, parafiskalnih nameta i drugih davanja lokalnoj zajednici. Ako svi zajedno damo svoj doprinos moguća su i rasterećenja", poručila je Deranja na sjednici Vijeća članova.

Moguće podizanje osnovice doprinosa za zdravstvo bilo bi korektno, smatraju poslodavci, samo ako bi se istodobno provodila reforma zdravstva.

"Tada bismo znali što poslodavce očekuje za četiri ili pet godina i gdje će biti promjene i moguće uštede i tada bi i povećanje te osnovice bilo jasnije, no bez reforme zdravstva to nije prihvatljivo", kazala je Deranja. Dodala je kako je aktualna Vlada već dosta rasteretila poslodavce, ali i da ima još prostora u toplom obroku, naknadama za Božić i Uskrs, 13-toj plaći i ostalom.

vrh stranice
vrh stranice