Međunarodna konferencija „Socijalni dijalog u jugoistočnoj Europi kao osnova europskih integracija“

29.06.2012.

U Slavonskom Brodu, Hrvatsko kulturno društvo Napredak organiziralo je od 28.lipnja do 01.srpnja međunarodnu konferenciju pod nazivom „Socijalni dijalog u jugoistočnoj Europi kao osnova europskih integracija“.

HUP na konferenciji predstavio svoju iskustva


Socijalni dijalog kao jedna od osnovnih komponenti dobrog i kvalitetnog suživota u svakoj zemlji, što se i željelo postići ovom konferencijom, ukazuje na daljnju potrebu dijaloga i iznalaženja novih rješenja, odnosno stvaranja mosta između ljudi – kako je pri otvaranju konferencije naglasio mons.prof.dr.sc.Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak. Konferenciji koja se održala i pod pokroviteljstvom Europskog centra za radnička pitanja iz Njemačke i Europske komisije, okupila je predstavnike sindikata i poslodavaca iz različitih zemalja (Portugala, Italije, Rumunjske, Slovačke, Hrvatske, Austrije i BIH).
U radu konferencije, kao jedan od govornika u panelu Aktualna socijalna politika u Hrvatskoj i drugim zemljama, sudjelovao je ispred HUP-a, Ivan Sarić, pravni savjetnik Regionalnog ureda Osijek.
vrh stranice
vrh stranice