Martin Evačić, direktor NTL-a novi je predsjednik HUP- Udruge trgovine

12.03.2019.

Na današnjoj sjednici Izborne Skupštine HUP-Udruge trgovine izabran je novi predsjednik HUP-Udruge trgovine mr.sc. Martin Evačić, direktor Narodnog trgovačkog lanca d.o.o. Dopredsjednici su Danijel Vidiš, član Uprave Spar Hrvatske  i Mirko Budimir direktor Delfina koji ujedno i predstavlja male trgovce Udruge.

 

Na Skupštini udruge trgovine potvrđen je i novi sastav Izvršnog odbora koje čine uvaženi predstavnici iz sektora trgovine iz područja prehrane i neprehrambenog asortimana. Osim užeg predsjedništva, sastav Izvšnog odbora čine sljedeći članovi:

  • Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.,
  • Marjo Jukić, direktor Ultre,
  • Slobodan Školnik CEO, predsjednik Uprave, Emmezeta Balkans Fliba d.o.o.
  • Hrvoje Šimić, predsjednik uprave Tekstilpromet d.d.,
  • Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzum d.d.,
  •  Slaven Romac, glavni direktor strateškog distribucijskog područja Atlantic grupe,
  • Mirko Mrakužić, direktor Dm – drogerie markt,
  • Davor Katalinić, direktor BIPA Hrvatska

 

Sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik g. Dražen Kocijan koji je do sada aktivno bio uključen u svim aktivnostima Udruge trgovine. Radni dio sjednice sastojao se od Izvješća o radu udruge i prijedlog Programa rada udruge koje je prezentirala Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-udruge trgovine.

Na sjednici su prezentirane ključne teme od interesa za članstvo kao što su nedostatak radne snage u trgovini, smjernice i prijedlozi za nastavak kolektivnog pregovaranja te razmatranje određenih specifičnih tema koje se odnose na zakonodavstvo, pokretanje inicijativa za smanjivanje neporeznih nameta, ukidanje nepotrebnih administrativnih barijera koje se odnose na bolje funkcioniranje tržišta. Ujedno je prezentirano djelovanje 6 Koordinacija koje djeluju untar Udruge trgovine te su članovi informirani o mogućim inicijativama Udruge koje će biti aktualne u narednom razdoblju.

vrh stranice
vrh stranice