Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije dobiva tehničko tajništvo

26.01.2013.

U Splitu je u prostorijama Microsoft Inovacijskog Centra održana sjednica Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije i Clustera CEDRA.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava uputilo je dopis županiji u kojem je navedeno kako

su Lokalna partnerstva za zapošljavanje, iako sastavljena od različitih dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora, od izuzetne važnosti za županije, ali i za Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te je profesionalizacijom nužno osigurati njihovu (samo)održivost i time pridonijeti povećanju zaposlenosti u županijama.
Na sjednici se raspravljalo o modelima novog ustroja i daljnjeg razvoja LPZ-a koje je predložilo Ministarstvo (pri županijskim skupštinama kroz model savjetodavnog tijela s operativnom osobom ili više njih u županijama, pri razvojnim agencijama ili neki treći model koji je prikladan za županiju). Nakon diskusije o predloženim trima opcijama organiziranja tehničkog tajništva zaključeno je da je najoperativniji oblik organiziranja ustanovljavanje u okviru posebne pravne osobe sukladno dosadašnjoj dobroj praksi te je novosonovana CEDRA -Cluster za eko društvene inovacije i razvoj Split preuzela odgovornost tehničkog tajništva LPZ SDŽ.
vrh stranice
vrh stranice