Koordinacija ljekarni u zakupu kod pomoćnika ministra Luke Vončina

11.03.2013.

7.ožujka 2013. godine održan sastanak s pomoćnikom ministra zdravlja Lukom Vončinom. Sastanak je zatražen na inicijativu Koordinacije ljekarni u zakupu, a kako bi se dobile informacije o smjeru u kojem ministarstvo planira riješiti pitanje ljekarni u zakupu te kako bi se razmotrila nedavna događanja s ljekarnama u zakupu Splitsko-dalmatinske županije.
Informacije koje smo dobili je da će se pitanje zakupa riješiti izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti koja je planirana u 2013. godine te da ćemo biti uključeni u raspravu tijekom donošenja zakona.
Također su zamolili da HUP da svoje prijedloge rješenja zakupa koje smo im iznijeli - da provođenje zakupa poslovnog prostora bude u nadležnosti županija/Grada Zagreba, na način kako je riješeno i za ostale djelatnosti primarne zdravstvene zaštite. Također smo naglasili, a kako bi se izbjegle daljnje nejasnoće i slučajevi kao u Splitsko dalmatinskoj županiji da je neophodno da Ministarstvo zdravlja donese naputak o dodjeli prostora domova zdravlja i županija za obavljanje privatne prakse u kojima su zakupci i do sada obavljali ljekarničku djelatnost te da Ministarstvo zdravlja izda nova rješenja o privatnoj praksi čime bi se konačno riješilo pitanje zakupa koje je iako zamišljeno kao prelazno razdoblje do pune privatizacije, trajalo više od jednog desetljeća.
Sastanku su ispred Udruge sudjelovali Zoran Maleš, Sonja Stublić, Vlasta Jelovec i Marijana Filipić
vrh stranice
vrh stranice