Konferencija 'Hrvatska u novom ekonomskom okruženju'

06.06.2022.

Održala se 2. velika biznis konferencija u organizaciji 24sata, pod nazivom: HRVATSKA U NOVOM EKONOMSKOM OKRUŽENJU FINANCIRANJE – TEHNOLOGIJA - INOVACIJE

 Konferenciju su uvodnim izlaganjem otvarali  potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić te guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Na prvom će panelu pod nazivom "Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju" sudjelovao je Igor Škrgatić, predsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika, te istaknuo kako su najviše ugroženi mikro kategorija i uslužne djelatnosti jer je, dodao je, rast cijena energenata došao do limita.

Na drugom panelu „Nova stvarnost, promjene na tržištu rada“ sudjelovao  je u Petar Šimić, dopredsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika.  Logistika je tijekom pandemije i rata u Ukrajini postala izazov sama za sebe. Ono što puno više utječe na nas je rast cijena energenata te se trudimo taj izazov preći podizanjem naših cijena. Pokušavamo taj rast cijena za naše klijente ublažiti što je više moguće. Osvrnuo se i na poreze na plaće. Naglasio je kako bi se snižavanjem poreznog opterećenja na plaće znatno utjecalo na njihov rast i posljedično bi utjecalo na zadržavanje kvalificirane radne snage u Hrvatskoj.

Više o konferenciji možete pročitati na poveznici: Konferencija  'Hrvatska u novom ekonomskom okruženju'

Fotografi: Robert Anic/PIXSELL

Matea Zanić/24sata

vrh stranice
vrh stranice