Izvršni odbor HUP-a Podružnice Dalmacija započeo s prikupljanjem materijala za izradu strategije regionalnog razvoja

24.03.2010.

24. ožujka 2010. u prostorijama HUP-a regionalnog ureda Split održala se sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija.. Na sjednici se razgovaralo o gospodarskoj situaciji u regiji te o strategiji regionalnog razvoja. Zaključeno je kako će se članovi Izvršnog odbora, kao predstavnici gospodarstva svojih županija uključiti u njenu izradu te dostaviti svoje prijedloge.
24. ožujka 2010. u prostorijama HUP-a regionalnog ureda Split održala se sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija.

Na sjednici se razgovaralo o gospodarskoj situaciji u regiji te o strategiji regionalnog razvoja. Zaključeno je kako će se članovi Izvršnog odbora, kao predstavnici gospodarstva svojih županija uključiti u njenu izradu te dostaviti svoje prijedloge.

Svi prisutni su se složili kako strateške djelatnosti koje treba razvijati u regijama trebaju biti realne, gospodarski održive i opravdane te kako je riječ je o poduzetničkom viđenju dalmatinskih županija i njihovom razvoju za 5, 10 godina. Nakon što se prikupe svi prijedlozi, tražit će se i mišljenje ekonomskih stručnjaka. Svi prijedlozi bit će razmotreni te ujedinjeni i formirani u dokument koji će HUP Dalmacija prezentirati Vladi. Na sjednici je raspravljano i o nedovoljno aktivnom radu županijskih Gospodarsko-socijalnih vijeća u Dalmaciji.

Članovi Izvršnog odbora su razgovarali i o položaju te imidžu poslodavaca u javnosti. Goran Prgin kazao je da je u Hrvatskoj trenutno ponovno jača antipoduzetnička klima. Naglasio je kako bi HUP trebao poraditi na tom problemu te da bi svojesvrstan lov na vještice trebao biti zaustavljen kako bi se ljudi mogli normalno posvetiti poslu i onome što jedino poduzetnici mogu - punjenju proračuna.
vrh stranice
vrh stranice