Izvješće o provođenju Zakona o malom i srednjem poduzetništvu za 2015.

04.12.2015.

Europska komisija izrađuje svake godine SME Performance Review – izvješće o stanju malog i srednjeg poduzetništva, za sve zemlje, pa tako i za Hrvatsku.

IZVJEŠĆE ZA HRVATSKU 
Dio izvještaja čine dokumenti „SBA Fact Sheet“ u prijevodu „Informativni list Zakona o malom i srednjem poduzetništvu“ u kojem se konkretno iznosi izvještaj za svaku pojedinu zemlju. U izradi izvještaja sudjeluje i HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika. U izvještaju možete pronaći najveće izazove za hrvatske male i srednje poduzetnike ali i pregled pozitivnih trendova oporavka tog segmenta gospodarstva.

O informativnim listovima Zakona o malom poduzetništvu (SBA) za Europu

Zakon o malom poduzetništvu za Europu (SBA) vodeća je inicijativa politike EU-a kojom se podupiru mala i srednja poduzeća (MSP-ovi). Sastoji se od skupa mjera organiziranih oko deset načela, od poduzetništva i „pristupačne javne uprave” do izlaska na međunarodno tržište. Kako bi se poboljšalo upravljanje Zakonom o malom poduzetništvu za Europu, 2011. zatraženo je bolje praćenje revizijom Zakona. Informativni listovi Zakona o malom poduzetništvu objavljuju se godišnje i njima se namjerava povećati razumijevanje najnovijih trendova i nacionalnih politika koje utječu na MSP-ove. Od 2011. svaka država članica EU-a imenuje visoko rangiranog državnog službenika za nacionalnog izaslanika za pitanja MSP-ova. Izaslanici za pitanja MSP-ova u svojim zemljama predvode provedbu programa Zakona o malom poduzetništvu za Europu.

vrh stranice
vrh stranice