Izborna Skupština HUP-a Podružnice Dalmacija: Zdravko Plazonić ponovo izabran za predsjednika Izvršnog odbora

31.10.2019.

Na Izbornoj Skupštini HUP-a Podružnice Dalmacija održanoj 30. listopada 2019. u splitskom hotelu Mondo, izabran je novi Izvršni odbor u sastavu: Zdravko Plazonić, Petason, Helena Budiša, UHY HB Ekonom, Lenko Garbin, G & V line, Dragan Baričić, Potestas d.o.o., Mira Hajdić,  Elekta-C, Velimir Vilović, Cemex Hrvatska, Dario Mamić, Tommy d.o.o., Tonči Peović, Aerodrom Brač d.o.o., Mateo Perak, Innovatio Proficit d.o.o. Split  i Ante Pisac, Svpetrus hoteli d.d.

Predsjednik Izvršnog odbora Zdravko Plazonić dobio je novi mandat, kao i dopredsjednici Helena Budiša i Lenko Garbin. Usvojeni su uobičajeni dokumenti,  izvješće o radu i program rada, a izabrani su i predstavnici podružnice u Skupštini HUP-a, Zdravko Plazonić i Mira Hajdić.

Skupštinu je moderirala Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Split koja je izrazila zadovoljstvo sastavom novog Izvršnog odbora u kojem se nalaze reprezentativni predstavnici različitih sektora od malih tvrtki do  jakih i velikih poput tvrtke Tommy, ali i nove brzorastuće gazele IT sektora poput Profica. Skupštini je prisustvovao i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a koji je govorio o aktualnoj situaciji u gospodarstvu te zakonodavnom lobiranju  HUP-a.

U svom uvodnom obraćanju Skupštini, Zdravko Plazonić kazao je  da je HUP prava adresa na koju se treba obratiti kad je riječ o zaštiti interesa poduzetnika jer je zajednički interes to što nas sve povezuje. Istaknuo je kako je Izvršni odbor podružnice u proteklom periodu dobro radio i sudjelovao u svim aktivnostima HUP-a koje su važne za rješavanje problema članstva podružnice.

Helena Budiša, dopredsjednica Izvršnog odbora održala je prezentaciju pod nazivom Inicijative HUP-a  i 4. krug porezne reforme u kojoj je detaljno opisala sve zakonodavne i porezne promjene, inicijative HUP-a, kao i promjene koje su tek najavljene ili nas očekuju. Budiša je istaknula kako se pozitivne promjene dešavaju kad se na njima radi i za njih lobira, pohvalila je HUP te pozvala sve prisutne da sudjeluju u očitovanjima HUP-a i pozivima koje udruga šalje kad su pitanju zakoni. Samo poduzetnici koji se bave određenom djelatnošću mogu znati što treba promijeniti da bi poslovanje bilo bolje, ako HUP ne dobije feed back od svojih članova, ne može ni znati sve informacije. Skupštini je kao gost nazočio i Daniel Buzov, voditelj Službe za opće poslove Porezne uprave, područnog ureda Dalmacija koji je sudjelovao u raspravi koja je uslijedila te spremno odgovarao na mnogobrojna pitanja članova Skupštine.

 Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija u novom mandatu se zahvalio na podršci i ukazanom povjerenju te kazao da će smatrati svojim uspjehom sve pozitivne pomake koji se dogode. „Ako se ništa ne dogodi i sve ostane isto, smatrat ću to izgubljenim vremenom. Ali važno je kazati kako na žalost, uspjeh ne ovisi samo o nama, nego prvenstveno o volji za promjene od strane izvršne vlasti.“ istaknuo je.

Plazonić je pozvao članove da se jave regionalnom uredu ukoliko žele sudjelovati u radu Izvršnog odbora te najavio redovno slanje informacija o zaključcima sa sjednica Izvršnog odbora članstvu podružnice. Također je najavio povećanje broja članova Izvršnog odbora putem kooptiranja.

 

vrh stranice
vrh stranice