Izabrana nova predsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije

15.02.2021.

Na elektronskoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije za predsjednicu je iz redova sindikata izabrana Milena Alač, Nezavisni hrvatski sindikat. Dopredsjednici su ispred Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, a ispred Hrvatske udruge poslodavaca Nella Slavica.

Glavne smjernice djelovanja i aktivnosti će biti usmjerene na kontinuirano praćenje gospodarsko-socijalnog stanja na području Šibensko-kninske županije te razmatranje mjera pomoći gospodarstvu uslijed posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Razmatrat će se stanje na području zapošljavanja i mjera aktivne politike za poticanje zapošljavanje, kao i problematike u zaštiti prava iz rada i socijalne sigurnosti, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te sklapanja kolektivnih ugovora. Razmatrat će se u suradnji sa Partnerskim vijećem za tržište rada ŠKŽ problematika rada na crno, detektirati uzrok te pojave te predlagati mjere za njeno suzbijanje.

O utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo i analizi stanja u gospodarstvu Šibensko-kninske županije u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu govorio je v.d. predsjednika Županijske komore Šibenik Josip Laća. Stanje na području zapošljavanja i mjere aktivne politike za poticanje zapošljavanja izložio je Željko Bulat, predstojnik HZZ PU Šibenik.

Fotografija sa konstituirajuće sjednice.

vrh stranice
vrh stranice