III. ProInvest u Varaždinu: Prezentacije ključnih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva

29.03.2013.

U okviru ProInvesta - programa prezentacije koraka koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva ministri i Vlade RH, 5. travnja u Varaždinu upoznat će poduzetnike i predstavnike jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s prilagodbama zakona radi otklanjanja prepreka za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskih projekata.
Investicije u javnom i privatnom sektoru, uz iscrpnije korištenje novca iz EU fondova ključ su za oporavak hrvatskoga gospodarstva. Pokretanjem novog investicijskoga ciklusa, Vlada RH očekuje preokret negativnih trendova, djeluje na stvaranju pozitivne ulagačke klime, poboljšanju likvidnosti u gospodarstvu, jačanju konkurentnosti i povratku poslovnog optimizma.
U izravnom kontaktu poduzetnicima će biti prezentirane mogućnosti financiranja projekata, povoljni kreditni programi HBOR-a, program poticanja poduzetništva obrta i garancije HAMAG-a, a uz mjere aktivnog zapošljavanja velike su mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije u koju Hrvatska ulazi 1. srpnja 2013.
ProInvest, ključne mjere Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva nakon Splita i Osijeka , bit će prezentirane u Varaždinu, 05. travnja 2013. u hotelu Turist (Aleja kralja Zvonimira 1).
U Varaždinu će o ključnim Vladinim mjerama govoriti Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta govorit će o programu poticanja poduzetništva i obrta, a Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013. Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva prezentirat će "Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime". Boris Lalovac, zamjenik ministra financija izvijestit će o prvim iskustvima u provedbi Zakona o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, dok će Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU ukazati na mogućnosti financiranja investicija kroz fondove Europske unije. Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede prikazat će mogućnosti investicija u poljoprivredi, a Anton Kovačev, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak o kreditnim programima HBOR-a u 2013.
Izjave za medije su predviđene u 12 sati, a od 13 do 15 sati održat će se panel diskusije o poticanju investicija temeljem zakonskih propisa, investicijskom ciklusu u poljoprivredi te kreditnim programima HBOR-a, te o mogućnostima restrukturiranja poduzeća koje pruža Zakon o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, Ovršnom zakonu, mogućnostima financiranja investicija iz EU fondova, poslovanju Zona nakon ulaska u EU te mjerama Aktivne politike zapošljavanja.

PROGRAM

PRIJAVA
vrh stranice
vrh stranice