HUP uključen u obilježavanje Svjetskog tjedna novca

28.03.2017.

I ove godine obilježava se Svjetski tjedan novca, Global Money Week (www.globalmoneyweek.org) i Europski tjedan novca, European Money Week (www.europenmoneyweek.eu) u Hrvatskoj u tjednu od 27. ožujka do 2. travnja 2017. godine sa nizom aktivnosti.
Prva od aktivnosti u ovogodišnjem Tjednu koju zajednički organiziraju svi zainteresirani dionici je Okrugli stol „Učimo upravljati novcem“ koji je održan 27. ožujka 2017. u 10 sati u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, Zagreb.

Na okruglom stolu sudjelovale su sve institucije uključene u Akcijski plan za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača kojim koordinira Ministarstvo financija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Hrvatskom udrugom banaka, Hrvatskom narodnom bankom, Hrvatskim uredom za osiguranje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Hrvatskom gospodarskom komorom, Udrugom društava za upravljanjem mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, Zagrebačkom burzom te Štedopisom. Na okruglom stolu prezentirane su dosadašnje aktivnosti koje provode sve organizacije u cilju promocije financijske pismenosti mladih, građana i šire društvene zajednice. Na okruglom stolu u ime HUP-a sudjelovala je gđa Sanja Smoljak Katić, članica radne skupine u Ministarstvu financija za unapređenje financijske pismenosti potrošača i direktorica granskih udruga HUP-a koja je prezentirala ulogu HUP-a u financijskoj edukaciji poduzetnika koju HUP provodi kroz urede HUP-a u Zagrebu i Osijeku, ali i o HUP-a kao poveznici obrazovanja sa tržištem rada.

Tijekom ovogodišnjeg Tjedna novca, sve navedene institucije će organizirati posjete učenika i studenata državnim i financijskim institucijama, studentske debate, predavanja za srednjoškolce i studente širom Republike Hrvatske, prigodne nagradne igre i prezentacije, objava materijala vezanog uz financijsku pismenost te mnoge druge aktivnosti kako bi se potrošači i mladi informirali o radu banaka, osiguravatelja, mirovinskih fondova i drugih financijskih institucija.

Ovom prilikom HUP je organizirao događanje koje se održava u Osijeku, 30. ožujka 2017. sa sljedećim temama:
Mirovinski treći stup – prednosti za poslodavce,
Porezni tretman životnih osiguranja i zdravstvenih osiguranja,
Osiguranje iz aspekta šteta namijenjeno poduzetnicima,
Naplata potraživanja s dodanom vrijednošću,
Ovrha na plaći – problemi u praksi

Više informacija

vrh stranice
vrh stranice