HUP-Udruga prometa jedan od osnivača međunarodnog udruženja autobusnih prijevoznika

13.09.2013.

Hrvatska udruga poslodavaca-Udruga prometa priključila se osnivanju međunarodnog udruženja putničkog prometa pod nazivom IPRU (International Passenger Road Transport). Zemlje osnivačice IPRU projekta su udruženja i iz sljedećih zemalja: Turska, Ukrajina, Rumunjska, Gruzija, Iran, Azerbejđan, Makedonija, Bugarska, Jordan, Rusija, Sudan i Srbija.

Od osnivanja u 2010. godini, cilj IPRU projekta je osnivanje tijela koji će se na europskoj i međunarodnoj razini usredotočiti na promicanje interesa autobusnih prijevoznika u odnosu na ostale oblike prijevoza te omogućiti ekonomsku suradnju i razvoj između zemalja članica. Projekt IPRU je značajan s obzirom da ne postoji udruženje koje artikulira interese isključivo putničkog prometa.
Projekt IPRU je iniciralo Udruženje putničkog prometa iz Turske, TOFED, osnovano 2005. godine kao krovna organizacija 70 udruženja putničkog prometa. Prigodom potpisivanja Sporazuma o suradnji, članovi HUP-Udruge prometa, glavni direktor HUP-a, g. Davor Majetić i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture održali su sastanke s predstavnicima TOFED-a kako bi uspostavili kontakte, definirali daljnji rad IPRU projekta i omogućili poslovno povezivanje tvrtki. Sastancima su nazočili i predstavnici udruženja iz Srbije i Makedonije.
vrh stranice
vrh stranice