HUP-Udruga liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu

Marijana Filipić
direktorica granskih udruga

Udruge geodetsko-geo informatičke struke
Udruge privatnih poliklinika, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb
Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu
Udruge ljekarnika
Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi

KONTAKT
Radnička cesta 37a
t 01 4897 554
f 01 4879 556
e marijana.filipic@hup.hr

HUP - Udruga liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu djeluje od 2005. godine, a okuplja liječnike obiteljske medicine, dentalne medicine, medicine rada, ginekologe i pedijatre.

Udruga je osnovana s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih interesa članova - liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu i uvođenja gospodarskih principa u poslovanje ovog dijela zdravstvenog sustava te jačanja pregovaračkih pozicija s državnim tijelima i sindikatima - socijalnim partnerima.

Od osnivanja do danas Udruga je stvorila ugled i značaj u stručnoj i općoj javnosti,  provodila aktivnosti u interesu članova, etablirala se i pozicionirala u kratkom roku, a uz to svojom medijskom aktivnošću postala i prepoznatljiva u široj javnosti.

Jedna od važnih aktivnosti Udruge je i suradnja sa Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo, nadležnim komorama te srodnim institucijama i drugim interesnim udruženjima,  u cilju boljitka primarne zdravstvene zaštite.

 

 

Upravo zbog potrebe da zdravstvena struka ima svoje priznato mjesto u kreiranju zdravstvenih politika pokrenuta je inicijativa stvaranja i definiranja zajedničkog stava i platforme djelovanja unutar različitih dionika primarne zdravstvene zaštite, prvenstveno zbog interesa liječnika poslodavaca u njihovom svakodnevnom radu, odnosima sa zaposlenicima, financijskim i poreznim institucijama, inspekcijskim službama etc.

Predsjednik Udruge je dr.sc.Željko Rotim univ.mag.med.dent.

Radom udruge rukovodi Izvršni odbor:

dr. Ines Balint, dopredsjednica

dr. Damir Biloglav, dopredsjednik

 dr. Josipa Rodić, članica

dr. Azra Huršidić-Radulović, članica

dr. Ružica Radović, članica

dr. Jasna Leko, članica

dr. Mislav Radoš, član

dr. Mirjana Semenić Rutko, članica

vrh stranice
vrh stranice