HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti: Učinkovita rješenja za poboljšanje funkcioniranja javnog sektora u Hrvatskoj i inozemstvu

04.06.2013.

Tvrtka IN2 osvojila je globalnu Microsoftovu nagradu u kategoriji Javni sektor – zdravstvo za rješenja e-Naručivanje i e-Liste, koju je u objavi dobitnika posebno istaknuo i potpredsjednik Microsofta Jon Roskill, ističući vrijednost tehnologije u modernizaciji zdravstvenih sustava i promjenu u načinu isporuke zdravstvenih usluga. „Vrlo sam ponosan na ova rješenja, a nagrada samo potvrđuje da smo odradili dobar posao. Za nekoliko dana očekujemo potpisivanje ugovora za isporuku sličnog sustava u Sloveniji, a nadamo se sličnim projektima i na drugim tržištima“, rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2.
e-Liste čekanja i e-Naručivanje krajem prošle godine povezali su u realnom vremenu javne bolnice i ordinacije primarne zaštite u Hrvatskoj, kako građani više ne bi morali dolaziti u bolnicu radi zakazivanja termina za određeni postupak, već to za njih radi liječnik primarne zaštite birajući putem računala optimalan termin u svim bolnicama u Hrvatskoj. U ovom trenutku navedena procedura vrijedi za 270 medicinskih postupaka, uz stalno dodavanje novih. „Projekt je bio iznimno složen, jer je u samo tri mjeseca trebalo osigurati potpunu implementaciju u dvije županije, a u šest kompletnu nacionalnu pokrivenost. To ne bi bilo moguće bez odlične suradnje s timom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje“, rekao je voditelj projekta, Siniša Košćina iz IN2.

Inovativna rješenja iz privatnog sektora i na ovom primjeru pokazuju vrijednost primjene tehnoloških postignuća u modernizaciji i unaprjeđenju javnog sektora, a osobito je značajna za hrvatsko gospodarstvo i činjenica da će iskustva stečena na ovom projektu uskoro biti primijenjena i na inozemnim tržištima.
vrh stranice
vrh stranice