HUP RIJEKA – Maša Smokrović izabrana za predsjednicu Gospodarsko – socijalnog vijeća Primorsko – goranske županije

04.12.2015.

Na sjednici GSV-a Primorsko-goranske županije koja je održana 03. prosinca 2015., predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca Maša Smokrović izabrana je za predsjednicu GSV-a u slijedećem jednogodišnjem razdoblju. Zamjenik Maše Smokrović bit će Erik Fabijanić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko – goranske županije, kao predstavnik PGŽ. Izbor novog vodstva GSV PGŽ na sjednici je potvrđen jednoglasno.
Novoizabrana predsjednica je u uvodnom obraćanju istaknula kako će u daljnjem radu ovog tijela nastojati raspraviti sve aktualne teme od važnost za gospodarstvo, uvjete za poslovanje tvrtki u PGŽ, stanje nezaposlenosti i zapošljavanja. Napomenula je kako će od stručnih službi Županije zatražiti da se za iduću sjednicu GSV PGŽ pripremi izvješće o provedbi zakonskih odredbi o zapošljavanju osoba s invaliditetom koje su stupile na snagu početkom 2014. godine.

Članovi Vijeća su na sjednici napravili završnu analizu rada Vijeća u ovoj godini uz podsjetnik na sve bitne teme o kojima se raspravljalo na sjednicama. U protekloj godini održano je 6 sjednica GSV-a, a teme sjednica bile su: zapošljavanje i uspješnost turističke sezone na Kvarneru, problematika bivših trećemajskih tvrtki Motori i dizalice i TIBO, praćenje provedbe Zakona o zapošljavanju osoba s invaliditetom, stanje sigurnosti u postrojenjima DINA Petrokemije d.d. u Omišlju, problematika nezaposlenosti u PGŽ.

Zaključno, članovi GSV-a su istaknuli kako su iznimno zadovoljni aktivnostima i radom Vijeća u ovoj godini, intenzitetom održavanja sjednica, temama o kojima se raspravljalo kao i kvalitetom dijaloga na Vijeću.
vrh stranice
vrh stranice