HUP: Ne smije se dogoditi da država kasni s plaćanjima

06.04.2020.

Zagreb, 6. travnja 2020. - Drugi paket ekonomskih mjera pomoći gospodarstvu pogođenom posljedicama pandemije koronavirusa pokazao je da je Vlada prihvatila molbe poslodavaca koji sada imaju jasniju sliku kako planirati svoje poslovanje, a radnici veću sigurnost da će sačuvati svoju radna mjesta i prihode. 

U ovom trenutku, uz prioritet da se usvojene mjere efikasno provode, važno je da država ostane financijski disciplinirana i da se drži striktnog plaćanja u rokovima.


„Veliki broj poduzetnika radi s centralnom i lokalnom državom te osigurava nesmetane isporuke potrebnih dobara i usluga i u vremenu krize. Veledrogerije, ljekarne i ugovorni zdravstveni subjekti pod posebnim su pritiskom uslijed epidemije te ulazu ogromne napore da održe ne samo poslovanje nego i likvidnost. Tako da je iznimno važna financijska disciplina jer bi upravo kašnjenje države moglo generirati opću nelikvidnosti, a u slučaju veledrogerija i otežanu opskrbu lijekovima koja je u ovom trenutku ključna za zdravstveni sustav.”; izjavio je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.
Poslodavci će učiniti sve da daju svoj doprinos u očuvanju radnih mjesta, uz zadržavanje srži svog poslovanja, tako da nakon krize možemo brže i efikasnije pokrenuti gospodarski oporavak. „S Vladom ćemo nastaviti i razgovore i o daljnjim mjerama, prije svega o parafiskalnim nametima na nacionalnoj i na razini jedinica lokalne samouprave. „Neporezna davanja i nameti su dugogodišnja boljka našeg gospodarstva. Sada u krizi bi trebalo zamrznuti plaćanje što većeg broja tih nameta i odmah krenuti u reviziju kako bi se dio napokon trajno ukinuo, a dio značajno smanjio.“, poručuju iz Hrvatske udruge poslodavaca.

vrh stranice
vrh stranice