HUP-Koordinacija medicinskih proizvoda predstavila „Tržište medicinskih proizvoda u RH“

17.10.2016.

Predstavnici HUP- a sudjelovali su na 14. Kongresu Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja koji se održao u prostorijama hotela Valamar Isabella u Poreču od 13. do 15. listopada 2016. godine. 
Kongres je održan u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja koji okupljaju članove - liječnike u cilju stručnog usavršavanja. Na ovogodišnjem kongresu obrađeno je niz tema kao što su dostupnost zdravstvenih sustava, kvaliteta, učinkovitost i sigurnost u liječenju, izazovi migrantske krize, kvaliteta, dostupnost i promocija, poboljšanje otpornosti zdravstvenih sustava lijekova, praćenje kroničnih nezaraznih bolesti te druge teme za bolju organizaciju zdravstvene zaštite.

Prvi puta na kongresu sudjelovala je i HUP-Koordinacija medicinskih proizvoda, a izlaganje na temu „Tržište medicinskih proizvoda u RH“ imao je Boris Budan, predsjednik HUP-Koordinacije medicinskih proizvoda koji je dao osvrt na postojeće stanje, predstavio aktivnosti Koordinacije koja djeluje od 2006. godine u HUP-u te ukazao na moguće zajedničke izazove za budući razvoj ovog tržišta kao dio jedinstvenog tržišta EU. U organizaciji članova HUP-Koordinacije pripremljene su radionice na temu koncentratori kisika i kolica. Članovi-prezentatori su dali uvod o namjeni proizvoda, tehnologiji koja se danas koristi i prezentirali dijelove, potrebe servisa/održavanja, obaveze prema pacijentima, obaveze pacijenata uz mogućnost direktnog postavljanja pitanja i odgovora iz publike. U prostoru održavanja kongresa, organizirani su štandovi tj. izložbeni prostori članova HUP-Koordinacije sa predstavljanjem svojih proizvoda i asortimana.

Partneri kongresu bile su HUP-Udruga domaćih proizvođača lijekova i HUP-Koordinacija medicinskih proizvoda. Na skupu je sudjelovalo 150 sudionika.
vrh stranice
vrh stranice