HUP i Hrvatska udruga kreditnih unija potpisali sporazum o poslovnoj suradnji

17.12.2012.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga kreditnih unija potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji sa svrhom razvoja tržišta kreditnih unija u RH s ciljem lakšeg pristupa izvorima financiranja za građane, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i male poduzetnike. Sporazum su potpisali Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i Željka Pirija-Benaković, predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija.
„S ciljem što bržeg prevladavanja krize partnerstvom HUP-a i HUKU-a želi se urediti zakonodavni okvir koji bi omogućio održivi razvoj kreditnih unija uz jačanje komponente društveno korisnog poslovanja, financiranja malih poduzetnika i obrtnika te uključivanje u sve modele poticanja gospodarskog razvitka. U ovom slučaju to je djelovanje prema obrtnicima, OPG-ima i građanima i to putem plasiranja sredstava (okvirno 10.000.000,00 kuna) za potrebe kreditiranja i mikrofinanciranja“, istaknula je Željka Pirija-Benaković.
„Svojim članstvom u Hrvatskoj udruzi poslodavaca HUKU se pridružuje HUP-Udruzi financijskog poslovanja kao krovnoj udruzi svih dionika na financijskom tržištu koji podupiru gospodarstvo ove zemlje“. Bernard Jakelić ovom je prilikom naglasio kako je od izuzetne važnosti da u izazovnim vremenima za hrvatski realni sektor, nužno preuzeti dio odgovornosti i proaktivno sudjelovati prema nadležnim institucijama.
vrh stranice
vrh stranice