Hrvatske tvrtke na 27. Trade Expo Indonesia sajmu u Indoneziji

24.10.2012.

Zahvaljujući dugogodišnjoj dobroj suradnji između HUP-a i Indonezijskog veleposlanstva u RH na najvećem sajmu Indonezije, 27. Trade Expo Indonesia u Jakarti, sudjelovalo je 6 hrvatskih tvrtki: Prehrambena industrija Fami d.o.o. iz Rakitovice, Orbico d.o.o. iz Zegreba, Kutjevo d.d. iz Kutjeva, Kalničanka proizvodi d.o.o. iz Kalnika, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta iz Zagreba te Invest Group d.o.o. iz Pule.

Trade Expo Indonesia sajam okuplja izlagače iz područja začina, hrane i pića, poljoprivrede, zdravlja i medicine, kućanskih potrepština, elektroničke opreme, informatičke opreme, transporta i logistike, vojne opreme, odjeće i obuće, gume i proizvoda od gume, strojeva, mode, rukotvorina, materijala za graditeljstvo.
Sajam je otvorio Susilo Bambang Yudhoyono, predsjednik Republike Indonezije, a nakon svečanog otvorenja naše poduzetnike dočekao je i hrvatski veleposlanik Željko Čimbur.
Mladen Falamić, zamjenik predsjednika Uprave Fami grupe istaknuo je kako su hrvatski poduzetnici ovaj posjet Indoneziji iskoristili za istraživanje navika potrošača, upoznavanje s aktualnim trendovima i lokalnim navikama prehrane potrošača.

„Proučili smo i prikupili puno informacija o trenutnom stanju u poljoprivredi, prerađivačkoj industriji, prehrambenoj industriji i logistici. Indoneziju vidimo kao potencijalno odličnu zemlju za poslovnu suradnju kako u prehrani tako i u drugim granama industrije. Iako Indonezija ima više od 240 milijuna stanovnika, Hrvatska također ima mnogo potencijala.

Vjerujemo da je ovaj naš prvi organizirani posjet Indoneziji tek otvaranje jedne nove prilike i nove poslovne priče, ne samo na nivou Fami Grupe nego na nivou kompletne hrvatske ekonomije, zaključio je Falamić.
vrh stranice
vrh stranice