Hrvatska udruga poslodavaca potpisala memorandum o razumijevanju sa Svekineskom industrijskom i trgovinskom federacijom (ACFIC)

31.05.2019.

Zagreb, 31.5.2019. – Hrvatska udruga poslodavaca danas je ugostila predstavnike Svekineske industrijske i trgovinske federacije s kojima je potpisan i Memorandum o razumijevanju i suradnji. U ime Svekineske industrijske i trgovinske federacije (ACFIC) nazočne je pozdravio g. Xie Jingrong, dopredsjednik ACFIC-a te izrazio želju za jačanjem suradnje između Hrvatske i Kine, te želju kineskih tvrtki za ulaganjem i širenjem poslovanja u Hrvatskoj. ACFIC je osnovan 1953. i broji više od četiri milijuna članica, privatnih poduzetnika i renomiranih privatnih kompanija u Kini. Federacija ACFIC most je između vlade i poslodavaca u Kini, a surađuju i sa sindikatima u tripartitnom dijalogu.

U ime HUP-a, nazočnima se obratio Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a i izjavio: „Kina nam je važan partner i svjetski primjer strelovitog gospodarskog rasta, u čemu nam mogu biti uzor, kao i u svom značajnom i brzom tehnološkom napretku koji je rezultat vrijednog, višegodišnjeg rada. Pozdravljamo kineske i sve druge investitore koji žele ulagati u Republiku Hrvatsku te se nadamo ostvarenju produktivne suradnje sa Svekineskom industrijskom i trgovinskom federacijom.“

Privatni poduzetnici, članovi Federacije ACFIC, predstavili su rad svojih kompanija koje posluju u sektoru građevine, poljoprivrede i prehrambene industrije, ICT-a i zdravstva. Sastanak je zaključen potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i dogovorom o nastavku zajedničke suradnje.

 

 

vrh stranice
vrh stranice