Gospodarski forum grada Zagreba u Beču

08.05.2014.

Na gospodarskom forumu grada Zagreba u kući industrijalaca u Beču, na kojemu su bili nazočni i gradonačelnici Zagreba i Beča Milan Bandić i Michael Haeupl, predstavljen je razvitak Zagreba u osam projekata za koja bi mogli biti zainteresirani austrijski ulagači.

Skup je organiziran u svrhu daljnjeg unaprjeđenja investicija i gospodarske suradnje između Beča i Zagreba te između Hrvatske i Austrije. Predstavljeno je osam projekata, a za neke je na predstavljanju već izražen interes za ulaganja.
Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je da je riječ o projektima javno-privatnog partnerstva: Terme Zagreb, podzemna garaža, pet domova za umirovljenike, blok Badel i dogradnja Zagrebačkog velesajma.
Pročelnica gradskog ureda za programe i projekte EU Jelena Ricov predstavila je tri infrastrukturna projekta koji se pripremaju uz sufinanciranje iz strukturnih fondova EU. To su projekti modernizacija vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu, projekt izgradnje nove žičare na Sljemenu i izgradnja ultra brzog pristupa internetu. Na skupu je sudjelovalo oko stotinjak gospodarstvenika iz Zagreba i Beča.

Austrijske kompanije su najbrojniji ulagači u Grad Zagreb, a Gospodarski forum otvorio je vrata za produbljenje i jačanje gospodarske suradnje i unaprjeđenje prijateljskih odnosa dvaju glavnih gradova. Neke od značajnih austrijskih kompanija koje su sudjelovale na Gospodarskom forumu su: Doppelmayr Seilbahnen GmbH, Strabag AG, REWE International AG, Reiffeisen Investment AG, WIENER STÄDTISCHE Versicherung AG, IPH Umwelt und Energietechnik GmbH, Dr. Max Huber GmbH, Amesos, Wirtschaftsagentur Wien – Ecocluster Vienna, Intermarket Bank AG, NILU Stahlbau & Schlosserei GmbH, Barbaro GmbH te hrvatske tvrtke: Atlantic Grupa d.d., Zagreb Montaža d.o.o., Infosistem d.d., Mlinar d.d., Franck d.d. uz predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca, predstavnike austrijskih gospodarskih agencija, mješovitih gospodarsko-trgovinskih komora, stranih diplomatskih predstavništava u Beču te direktora gradskih ureda Grada Beča.
vrh stranice
vrh stranice