Global Compact Hrvatska

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti s područja društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

UN-ova inicijativa Global Compact je najveća inicijativa za održivi razvoj i odgovorno poslovanje u svijetu, s preko 13000 članova u 170 država i lokalnim mrežama u više od 85 zemalja, koja predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, udruga te samog UN-a. Global Compact je strateška inicijativa koja se temelji na 10 osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije. Tvrtke koje poštuju načela Global Compacta, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanje svoje konkurentnosti.

Lokalna mreža Global Compact-a je osnovana 2007. godine, a njome upravlja Hrvatska udruga poslodavaca. Uz društveno odgovorno poslovanje, Global Compact promiče i 17 ciljeva održivog razvoja koji se podudaraju s 10 načela Global Compact-a. Dok globalni ciljevi daju putokaz za svijet kakav želimo, UN Global Compact nudi praktične alate tvrtkama koji će ih dovesti do cilja. Hrvatska udruga poslodavaca, kao sjedište Global Compact lokalne mreže Hrvatska, želi ojačati djelovanje aktera u Hrvatskoj na polju društveno odgovornog poslovanja i u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDG), te Vam ovime upućujemo poziv da postanete član naše lokalne mreže i pridružite nam se u izgradnji društva koje napreduje i ima sigurnu budućnost.

 

Prednosti članstva u UN Global Compactu kao i usluge koje članovima pruža Global Compact Hrvatska možete naći u priloženom dokumentu.

 

Više informacija o UN Global Compact-u možete naći na web-stranici www.unglobalcompact.org.

vrh stranice
vrh stranice