FUTURE-FIT BUSINESS FOR PEOPLE: Ispunjava li vaša tvrtka uvjete održivog poslovanja prema ljudima?

18.06.2019.

Zagreb, 18.6.2019. Kako bi svojim članovima približila ciljeve održivog razvoja koje svaka tvrtka koja želi (p)ostati konkurentna mora integrirati u poslovanje, Hrvatska udruga poslodavaca krenula je s provođenjem tematskih radionica u svrhu usmjeravanja i podrške članicama u njihovom djelovanju prema ispunjenju globalnih tržišnih zahtjeva.

Tema današnje radionice, koju je vodila Vali Marszalek, savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje i izvršna direktorica Global Compact mreže Hrvatska, bila je briga za zaposlenike te uvjeti održivog poslovanja koje svaka tvrtka mora ispuniti kako bi uspješno doprinijela zdravlju, uspjehu i zadovoljstvu svojih zaposlenika. Pritom su obrađeni sljedeći ciljevi održivog razvoja:

Cilj 3. Zdravlje i dobrobit  Cilj 4. Kvalitetno obrazovanje  Cilj 5. Ravnopravnost spolova

Cilj 8. Dostojanstven rad i ekonomski rast  Cilj 10. Smanjenje nejednakosti

Predstavljene su i dobre prakse članica UN Global Compacta, mahom najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj:

Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Tele2, predstavila je kako kompanija, u kojoj 40% rukovoditeljskih pozicija drže žene, doprinosi 5. cilju održivog razvoja kroz poticanje raznolikosti.

Ilijana Brkanović, stručnjakinja za zaštitu zdravlja sigurnost i okoliš INA, govorila je o programu ZDRAVLJE+, dok je Andrea Jurčević, vodeći stručni koordinator za sustav nagrađivanja i pogodnosti INA, prezentirala inicijative beneFIT i FORa, koje zaposlenicima omogućuju između ostalog uspješnije usklađivanje privatnog i poslovnog života.

Kosjenka Jerman, stručnjakinja za razvoj i zapošljavanje HPB, prezentirala je edukacijsko-razvojni program HPB 2.0 za brže upravljanje promjenama, prepoznavanje talenata i fokusiranu edukaciju ključnih zaposlenika u svrhu stvaranja kreativne, inovativne i učinkovite kompanije.

Nakon ljetne stanke, HUP će nastaviti s tematskim radionicama i edukacijama iz područja održivog razvoja i korporativne održivosti. Radujemo se vašem dolasku i sudjelovanju.
vrh stranice
vrh stranice