EU.EM.NET.

Europski sustavni pristup za sudjelovanje poslodavaca u predviđanju potrebnih vještina zaposlenika u turističkom i hotelijerskom sektoru EU.EM.NET. projekt je financiran od strane Europske unije u kojem pored ostalih partnera iz Hrvatske sudjeluju i Udruga ugostiteljstva i turizma HUP-a, te HOK Ceh ugostitelja.  

Projekt se bavi potrebama poslodavaca, deficitarnim zanimanjima i vještinama u sektoru ugostiteljstva i turizma te se nastavlja na prethodno provedene aktivnosti Udruge vezane uz modernizaciju sustava obrazovanja i usavršavanja kadrova.

U projektu je dogovorena je suradnja i s Hrvatskom obrtničkom komorom, a u provedbi će još sudjelovati i strukovne škole koje obrazuju deficitarnu radnu snagu za sektor ugostiteljstva i turizma. Nedostatak kvalitetnih kadrova na hrvatskom tržištu rada je velik problem toga sektora i naših članova te stoga jedan od glavnih programskih prioriteta Udruge.

Planirano trajanje projekta je 36 mjeseci (01/11/2012-30/10/15).

Prva ugovorna obveza HUP-a po projektu je sudjelovanje u Kick-off meeting-u u Bratislavi od 03.-06.12.2012. upravo s ciljem definiranja plana aktivnosti.
vrh stranice
vrh stranice