Educiraj se ili nestani: Kako psihologiju očaja pretvoriti u psihologiju preuzimanja odgovornosti?

12.04.2018.

Zagreb, 11.4.2018. – Danas je u HUP-u održan prvi u ciklusu seminara 'Educiraj se ili nestani!', a vodio ga je Matej Sakoman, magistar i profesor psihologije, Akademija Bagatin. Tema seminara bio je zaokret društva iz negativne psihologije očaja u pozitivnu psihologiju preuzimanja odgovornosti koja se javlja kao odgovor na društvene izazove i probleme. Poduzetnik je, istaknuo je prof. Sakoman, upravo taj nositelj novih vrijednosti, lider i onaj koji će inspirirati druge na unošenje dobrih i kvalitetnih promjena u svoj život, a samim time i u poslovanje poduzeća. 

Važno je prepoznati da iako nemamo utjecaj na „karte koje su nam podijeljene“ našim rođenjem, itekako možemo birati na koji način ćemo odigrati „igru života“ te je u cijelom procesu ključno prepoznati vlastiti smisao i razlog zbog kojeg smo ovdje. Kao društvo često zapadnemo u apatiju, očaj i odustanemo od vlastitih potencijala i sposobnosti u susretu s preprekama i različitim karakterima. Našu osobnost na tom putu vode dijelovi naše ličnosti – od onih najnižih, instinktivnih do viših sfera svijesti koje su sposobne suosjećati s drugima i savjesno nas usmjeravati.  Poduzetnik/lider – onaj koji upravlja ljudskim potencijalima i vodi kompaniju trebao bi u sebi razvijati upravo te najviše kvalitete: savjesnosti i preuzimanja odgovornosti jer jedino na taj način može osigurati uspješnost kompanije i njen dugoročni razvoj te održivost. Poduzetnik se uvijek iznova mora izdizati iz konformizma i apatije i stremiti, koliko god nekad to teško bilo, višim vrijednostima i idealima.

Idući u ciklusu seminara održat će se 18.4.2018. i vodit će ga Ognjen Bagatin, CEO Poliklinike Bagatin na temu "Poduzetnička odiseja: brodolomi, avanture i pustolovine jednog CEO-a".
vrh stranice
vrh stranice