Državni inspektorat objavio dokument Elementi kontrole u nadzoru Marina

16.06.2020.

Državni inspektorat je objavio da će 1. srpnja 2020. započeti koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora. U objavljenom dokumentu Elementi kontrole u nadzoru, navedeno je što će turistički i sanitarni inspektori nadzirati u inspekcijskom nadzoru s ciljem utvrđivanja spremnosti za turističku sezonu.

Objavljeni su elementi kontrole u nadzoru smještajnih jedinica iz skupine MARINE, HOTELI i KAMPOVI. Inspekcijskim nadzorom bit će obuhvaćeno poslovanje ugostiteljskih objekata, hotela, kampova i marina kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata. Turistički inspektori će prvenstveno kontrolirati legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta. S obzirom na to da je visoka razina općih higijenskih uvjeta i mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti uz ponudu sigurne hrane i osiguranje posebnih sigurnosnih mjera važan preduvjet za kvalitetnu turističku ponudu, turističkim inspektorima će se u nadzoru pridružiti sanitarni inspektori. Oni će kontrolirati ispunjavanje zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanje protuepidemioloških mjra i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kako bi se izbjegao rizik od zaraze bolesti COVID-19.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić istaknuo je: "Cilj ovih koordiniranih nadzora nikako nije kažnjavati, već doprinijeti da ugostiteljski i turistički objekti hoteli, marine i kampovi budu maksimalno spremni za dolazak turista. Na području Republike Hrvatske posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma. Najviše tih hotela, kampova i marina smješteno je u Dalmaciji, Primorju i Isti, a nadzorom će biti obuhvaćeni oni koji će tijekom ove sezone biti otvoreni za turiste."

vrh stranice
vrh stranice