Djelatnost proizvodnje bešavnih čeličnih cijevi i varenih čeličnih cijevi može prijaviti projekte za program Povećanja gospodarske aktivnosti i konkurentnosti

30.01.2014.

HUP- Udruga metalne industrije upozorila je Ministarstvo poduzetništva da je u Pozivu na dostavu projektnih prijava za program Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća s liste mogućih prijavitelja izostavljen cjelokupni sektor čelika, iako Uredba o skupnom izuzeću (GBER) isključuje samo određene kategorije djelatnosti.

Naime, u Uredbi o skupnom izuzeću u članku 2. točka 29. za sektor čelika navedene su djelatnosti koje ne mogu primiti potporu, i to su: (a) sirovo željezo i ferolegure, (b) sirovi i poluzavršeni proizvodi od željeza, običnog čelika ili specijalnih čelika, (c) toplo valjani konačni proizvodi od željeza, običnog čelika ili specijalnih čelika, (d) hladno valjani konačni proizvodi i (e) cijevi. Dodatno, u Uredbi je specificirano da se zabrana u djelatnosti bešavnih čelični cijevi, varenih čeličnih cijevi odnosi samo na proizvodnju cijevi promjera većeg od 406,4 mm.

Na zamolbu HUP- Udruge metalne industrije, Ministarstvo poduzetništva je u Drugom ispravku Javnog poziva od 30.siječnja 2014.g. omogućilo da proizvođači cijevi promjera manjeg od 406,4 mm budu prihvatljivi prijavitelji.
vrh stranice
vrh stranice