Desetu godinu za redom Osječko-baranjska županija nastavlja sufinancirati Program usavršavanja menadžera

09.09.2014.

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već desetu godinu za redom prepoznaje i Osječko-baranjska županija te je 09. rujna 2014. godine svečano potpisan deseti po redu Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Osječko-baranjske županije.
Dožupan Željko Kraljičak prilikom potpisivanja istaknuo je kako županija nastavlja ulagati u znanje i korisnu edukaciju poduzetnika i studenata sufinancirajući PUMA program koji je temeljen na pozitivnim rezultatima i iskustvu te brojci od preko 1500 polaznika tijekom proteklih devet godina. Ocijenio je kako je riječ o dobro uloženim sredstvima jer, unatoč tome što su poduzetnicima na tržištu potrebni sigurnost, tehnologija i jeftin kapital, znanje je najveći pokretač gospodarstva. Ovim se Programom poduzetnicima može pomoći u prilagodbi situaciji nastaloj uslijed promjena zakonskih propisa i uvjeta poslovanja na tržištu posljednjih godina.
Prilikom potpisivanja zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić istaknuo je kako je PUMA program najprije započeo u Slavoniji te je ubrzo pohađanje programa omogućeno i studentima Sveučilišta J.J.Strossmayera, obzirom da je PUMA program među studentima prepoznat kao nadogradnja sadržaju i strukturi formalnog obrazovanja, a što su potvrdili i studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Tomislav Vajda i Petra Periša. Nadalje, Jakelić je ocijenio kako je poduzetnički način života, bitno drugačiji od akademskog, te je stoga ključno da mladi, komunicirajući s osobama koji su prošli faze poduzetničkog razvoja i imaju etablirane tvrtke, preko njihovih iskustava počnu razvijati i poduzetnički refleks.
Pri potpisivanju ugovora sudjelovali su predstavnici članica HUP-a - Renata Zubaj, Rezident Osijek, te Denis Sušac, Mono d.o.o. Osijek koji su potvrdili važnost PUMA programa u njihovom redovitom poslovanju putem kojeg dobivaju dodatna znanja i vještine koje im pomažu u kvalitetnoj realizaciji poslovnih aktivnosti na svim razinama.
vrh stranice
vrh stranice