Dan zaštite na radu u HUP-u Rijeka

24.04.2018.

24. travnja 2018. Hrvatska udruga poslodavaca Regionalni ured Rijeka i Zavod za unapređivanje zaštite na radu (ZUNZR) organizirali su „Otvorena vrata ZUNZR“ kao dio programa obilježavanja Svjetskog  i nacionalnog dana Zaštite na radu. Na danu „Otvorenih vrata ZUNZR-a“ posvećenom zaštiti na radu sudjelovali su poslodavci, ovlaštenici poslodavca, sindikalni povjerenici, članovi radničkih vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu, stručnjaci zaštite na radu, ovlaštene osobe za poslove zaštite na radu i drugi zainteresirani s područja Primorsko – goranske županije.

Na susretu su sudjelovali i članovi GSV-a Primorsko-goranske županije te direktor HUP Regionalnog ureda Rijeka Nenad Seifert i ravnatelj ZUZNR Vitomir Begović sa suradnicima.

Zavod za unapređivanje zaštite na radu javna je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave, te svim zainteresiranim dionicima.

Kroz prezentacije i razgovor s predstavnicima ZUNZR-a poslodavci i njihovi ovlaštenici imali su priliku savjetovati se o svim pitanjima iz područja zaštite na radu i saznati kako primijeniti propise, optimizirati troškove te učinkovito organizirati i upravljati zaštitom na radu.

Prevencija rizika, organizacija i provedba mjera zaštite na radu ključni su čimbenici za osiguranje sigurnih i zdravih radnih uvjeta te postizanje produktivnosti, radne učinkovitosti i konkurentnosti.

Zaštita života, zdravlja i očuvanje radne sposobnosti radnika vrednote su od posebnog društvenog interesa, i zato se zajedničkim djelovanjem i partnerstvom nastoji unapređivati zaštitu na radu u svakoj radnoj sredini.

vrh stranice
vrh stranice