Dan Socijalnog partnerstva

24.01.2018.

Predstavnik HUP-a, Nenad Seifert sudjelovao je na konferenciji povodom obilježavanja Dana socijalnog partnerstva. Konferenciju je organizirao Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Sindikalnim središnjicama 22. siječnja 2018. u Kući Europe u Zagrebu. Tema konferencije je bila „Kako unaprijediti socijalni dijalog u području zaštite na radu“. Na skupu su uz predstavnike HUP-a, sudjelovali predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, sindikalnih središnjica, HZZO-a, članovi Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu i drugi.
Nenad Seifert se u svom izlaganju osvrnuo na socijalni dijalog na razini EU i RH, te govorio o načinu rada i donošenju odluka u Europskoj agenciji za sigurnost i zdravlje na radu (EU OSHA), te predstavio i glavne aktivnosti EU-OSHA-e. Govoreći o socijalnom dijalogu i ulozi socijalnih partnera kod nas, istaknuo je kako – kad je riječ o tržištu rada, radnim odnosima, nezaposlenima, socijalnim pravima i zaštiti na radu – poslodavci naglasak stavljaju na fleksibilnost i zaposlenost, sindikati na sigurnost, a Vlada RH zaposlenost, no svima je zajedničko da žele što kvalitetniji dogovor za dobrobit ovog društva. Unaprijediti valja horizontalno pregovaranje – primjerice, granski kolektivni ugovori sklopljeni su samo u ugostiteljstvu i graditeljstvu, a potrebni su za mnoge djelatnosti. Poslodavci smatraju da zaštita na radu nije trošak, te je svaka aktivnosti vezana uz zaštitu na radu ujedno i aktivnost vezana uz poslovanje, no propisi bi trebali biti jednostavniji, razumljiviji i lako provedivi. Istaknuo je i kako je nužno da svi zajedno radimo na podizanju razine svijesti o važnosti zaštite na radu te da Ministarstva, Zavodi i ostale institucije trebaju biti jača potpora poduzetništvu.

Na skupu je od strane svih sudionika naglašeno da zaštita na radu nije trošak, već investicija, a time i zajednički interes i obveza poslodavaca, sindikata, radnika i društvene zajednice.
Unatoč uspostavljenom širokom institucionalnom okviru, socijalni dijalog još uvijek nije u funkciji ostvarivanja odgovarajućeg sadržaja, kvalitete i učinaka na gospodarsku i socijalnu politiku, a u tom okviru i područje zaštite na radu nije izuzetak.

Polazeći od zakonodavnih i institucionalnih uvjeta od mikro do nacionalne razine, na okruglom stolu je zaključeno da prostora i potrebe za napredak u području zaštite na radu ima, a putem socijalnog dijaloga moguće je pridonijeti u svakoj radnoj sredini, sektoru i nacionalnoj razini u sprječavanju nezgoda, ozljeda na radu, profesionalnih i bolesti povezanih s radom.

Više detalja o konferenciji
vrh stranice
vrh stranice