Dan poduzetnika 2019. Erste banka: Transakcije na keks. Bez obzira na banku.

07.06.2019.

Kada pričamo o inovacijama, KEKSPay je aplikacija definitivno vrijedna spomena, a nastala je zahvaljujući internom startupu Erste banke i Dejanu Donevu, voditelju Tima za digitalnu transformaciju. Zajednički s 12-članim timom osmislio je KEKS Pay kao mobilnu aplikaciju koja olakšava razmjenu novca među prijateljima, članovima obitelji ili kolegama. Sama ideja pokrenuta je prije nešto više od dvije godine kada se Dejanu pružila prilika razviti nešto novo za korisnike, a kako to inače biva, ideja se rodila iz životnog iskustva. Svi smo se našli u situaciji kada se s prijateljima dogovaramo oko kupnje zajedničkog poklona pa se treba podijeliti trošak. Ili kada smo na zajedničkoj kavi pa krene rasprava oko plaćanja računa. Pa nekome nedostaje kuna, netko ima samo krupno i na kraju se na stolu nađe gomila novčanica i kovanica. A višak nitko ne želi uzeti. KEKS Pay je idealan za takve situacije.

Kako su nam sami inicijatori otkrili, KEKS Pay je stvoren upravo kako bi se razmjena novčanih iznosa među poznanicima učinila što jednostavnijom. Dovoljno je preuzeti aplikaciju, unijeti IBAN i to je to, a razmjena je moguća među korisnicima bilo koje banke. I sve to bez naknade.

Ono što aplikaciju čini još zanimljivijom jest mogućnost kreiranja grupa korisnika koji međusobno mogu razmjenjivati novac. U grupu tako možete poslati sliku računa ili upisati konačni iznos, a članovi ga međusobno podijele i uplate traženi iznos. Zaista jednostavno, zar ne?

Iz Erste banke otkrivaju kako je dva tjedna nakon lansiranja aplikacije zabilježeno 10 tisuća, a u prvi tri mjeseca čak 30 tisuća korisnika KEKS Paya, što je dokaz kako je ona itekako bila pun pogodak.

„U dva tjedna od lansiranja dobili smo niz potvrda da KEKS Pay rješava niz svakodnevnih problema – od podjele troškova za kave i ručak, za organizaciju novogodišnje proslave, kupnju poklona, planiranje grupnog putovanja, skijanja i sl. Korisnici su jako zadovoljni jer je aplikacija jednostavna za korištenje, a i besplatna je. Mi ćemo se truditi slušati sve njihove zahtjeve kako bismo aplikaciju dodatno unaprjeđivali i poboljšavali njezine funkcionalnosti“, otkrio nam je Dejan Donev.

vrh stranice
vrh stranice