Dan otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU za poduzetnike 11. studenoga 2019. 10:00 - 12:00

04.11.2019.

Nastavno na održan Dan otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU 9. rujna o.g., obavještavamo kako će sukladno prethodnim najavama, službenici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta poduzetnicima biti na raspolaganju za razgovor i informiranje o slobodi pružanja usluga i kretanja roba na unutarnjem tržištu u ponedjeljak 11. studenoga 2019. u auli Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb u vremenu 10:00 – 12:00.

 

 

Otvaramo priliku za razgovore o konkretnim preprekama na koje poduzetnici i izvoznici nailaze prilikom prekograničnog poslovanja na europskom tržištu roba i usluga u pojedinim sektorima. Poduzetnike ćemo informirati o već uklonjenim preprekama uslijed liberalizacije tržišta usluga i roba.

Također, otvoreni smo za prijedloge i povratne informacije o poboljšanju podrške i korisničkog iskustva kroz postojeće alate kojima se kroz Centar unutarnjeg tržišta EU olakšava sloboda kretanja roba i sloboda pružanja usluga.

Tijekom susreta poduzetnici će moći putem ankete dostaviti navedene informacije. Ministarstvu će informacije dobivene od poduzetnika biti korisne za suradnju s drugim EU državama i Europskom komisijom zbog planirane zajedničke analize različitih vrsta prepreka koje još postoje na unutarnjem tržištu.

Svjesni važnosti razvoja otvorenog partnerstva s predstavnicima poslovnog sektora prilikom definiranja javnih politika za poboljšanje unutarnjeg tržišta, pogotovo u kontekstu skorog predsjedavanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, kroz suradnju zajedno možemo potaknuti rješavanje pitanja preostalih prepreka slobodi kretanja roba i slobodi pružanja usluga, odnosno bolje iskoristiti potencijal našeg europskog tržišta za doprinos povećanju izvozne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Prijave poduzetnika za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata unutarnjeg tržišta EU vrše se prijavom na e-mail: unutarnje-trziste@mingo.hr uz navođenje imena sudionika, naziva poslovnog subjekta te datuma za koji se vrši prijava do petka 8. studenoga 2019. do 12 sati.

 

vrh stranice
vrh stranice