Damir Zorić predsjednik HUP-Udruge financijskog poslovanja

01.12.2015.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je Izborna skupština HUP-Udruge financijskog poslovanja. Za predsjednika Udruge izabran je dr. sc. Damir Zorić, predsjednik Uprave Euroherc osiguranje d.d., dok su za članove Izvršnog odbora Udruge imenovani: Zdenko Matak član Uprave Erste & Steiermärkische Bank d.d., Dinko Lucić član Uprave Privredne Banke Zagreb d.d., Marko Remenar član Uprave Zagrebačke banke d.d., Gordan Radin direktor Sektora za pravne poslove Croatia Osiguranja d.d., Damir Grbavac predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d., Zdenko Adrović direktor Hrvatske udruge banaka, Hrvoje Pauković direktor Hrvatskog ureda za osiguranje i Željka Pirija-Benaković predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija.
HUP-Udruga financijskog poslovanja u svom članstvu okuplja vodeće banke, osiguravatelje, fondove, leasing kuće, agencije za naplatu potraživanja i ali i tvrtke specijalizirane za poslovno-financijski konzalting te revizorsko-savjetodavne tvrtke. Članice HUP-Udruge financijskog poslovanja zajedno drže 90% udjela na tržištu financijskih usluga.

HUP-Udruga financijskog poslovanja pokrenula je više inicijativa s ciljem boljeg upoznavanja poduzetnika i građana s financijskim alatima i instrumentima dostupnim na tržištu. Udruga sudjeluje i u projektu Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača te partnerski surađuje sa Zagrebačkom burzom, Udrugom mirovinskih fondova te drugim srodnim organizacijama. Svojim radom Udruga aktivno doprinosi jačanju percepcije financijske industrije kao industrije koja podupire cjelokupno gospodarstvo te će u narednom razdoblju još snažnije surađivati s drugim industrijskim udrugama unutar HUP-a posebice s HUP-Udrugom malih i srednjih poduzetnika. Udruga će i nadalje sudjelovati u najvažnijim zakonodavnim aktivnostima, predlagati nove inicijative i sudjelovati u rješavanju glavnih problema koji narušavaju investicijsku i poslovnu klimu.

Predsjednik Udruge, Damir Zorić rođen je 1960. godine. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon akademskog rada na fakultetu, deset godina je radio na javnim dužnostima u Saboru i Vladi, u mirovinskom osiguravajućem zavodu te u Ministarstvu vanjskih poslova. Potom se zapošljava u osigurateljnoj branši. Radio je u Veritas osiguranju te u upravi Sunce osiguranja gdje je vodio programe dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja. Od sredine 2009. godine obavlja funkciju predsjednika Uprave Euroherc osiguranja. Član je Upravnog odbora SORS Sarajevo te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje.
vrh stranice
vrh stranice