CISOK u Osijeku i Slavonskom Brodu

06.08.2013.

U sklopu IPA projekta Razvoj ljudskih potencijala financirano je osam centara za informiranje i savjetovanje, te nakon Zagreba (dva ureda), Varaždina, Koprivnice, Zadra i Šibenika, otvoreni su 03. kolovoza 2013. godine centri za informiranje i savjetovanje u karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i u Osijeku i Slavonskom Brodu.
Osnovna svrha CISOK centara je pružanje usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja svima koji su zainteresirani za razvoj karijere. Centar je otvorio Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava koji je tom prigodom istaknuo da se radnicima omogućava prilagodba tržištu rada, edukacija i podizanje razine zapošljivosti. Isto tako, zastupamo model da u cjeloživotno obrazovanje bude uključeno najmanje 30 do 40 posto radnika, a u ovom trenutku to iznosi 2,8 posto.
Inače, vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 3,7 milijuna eura i potpuno se financira iz pretpristupnih fondova, a zadaća centara je usklađivanje i povezivanje sustava profesionalnog usmjeravanja sa istim takvim sustavima u Europskoj uniji.
vrh stranice
vrh stranice