Budućnost HR-a: Nove tehnologije i digitalna transformacija društva ključne su za razvoj sektora upravljanja ljudskim resursima

14.05.2018.

Zagreb, 14.5.2018. – Danas je u HUP-u održana radionica na temu budućnosti HR-a i priprema za predstojeće 2030.e godine. Prezentaciju kao uvod u panel održala je Mirna Koričan Lajtman, ZŠEM u kojoj je govorila o poslovnim procesima budućnosti kao što su neprestani 360° feedback te prilagodbe novim tehnologijama (analize podataka i sl.).

U panel raspravi sudjelovali su HR predstavnici kompanija koje možemo nazvati digitalnim transformatorima društva - Marija Felkel, Hrvatski Telekom, Ivan Bartulović, VIPnet, Hana Naoulo Bego, Infobip, Mihaela Smadilo, Oradian te Nenad Bakić, Selectio. Na panelu se pokušalo doći do zaključka u kojoj mjeri već sada koristimo nove tehnologije prilikom zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima te koliko smo spremni za budućnost koja nam dolazi. Istaknuto je da se i dalje kao društvo ne mijenjamo dovoljno, a ta šira društvena i kulturalna promjena ključna je za pomicanje trendova u pojedinim sektorima. Neophodna je promjena cjelokupnog mentaliteta i stalan pritisak na odgovorne, one koji mogu biti pokretači promjena kako bi se došlo do društva kojem je cilj razvoj i napredak zaposlenika za razliku od modela iz prethodnog stoljeća u kojem to nikom nije bilo od interesa.  

I dalje smo jedna od najmanje ekonomski slobodnih zemalja Europe, istaknuo je Nenad Bakić, uz opasku kako je budućnost već stigla no nije jednako raspoređena, misleći svakako i na Hrvatsku u kojoj administrativne procedure i dalje koče mnoge napredne procese. Mnoge zemlje ulažu znatne količine novca u razvoj umjetne inteligencije (prednjače SAD, UK i Kina) no za to je prije svega neophodna digitalna pismenost društva i promjena fokusa sa dosadašnjih administrativnih rješenja na jednostavnije i kvalitetnije procese prikladne vremenu u  kojem živimo.

vrh stranice
vrh stranice