Budućnost dolazi s ICT-om

11.09.2014.

Najveći zajednički nastup hrvatske ICT industrije u povijesti, čak 29 domaćih tvrtki, započeo je 11. rujna na Cebit Bilisim u Istanbulu, najznačajnijem sajmu Euroazije.

Snažno rastuće ICT tržište Turske očekuje da će do 2023. doseći 160 milijardi dolara, istaknuo je direktor Cebit-a Murat Ozer - Ponosni smo što je Hrvatska ove godine najbrojniji strani izlagač na Cebit-u, a voljeli bismo Vas sljedeće godine vidjeti kao zemlju partnera -.

Cebit Bilism Eurasia sajam je fokusiran na B2B razgovore pod motom "Budućnost dolazi s ICT-em" te su tako hrvatske tvrtke već prvoga dana sajma odradile 50-ak poslovnih razgovora s turskim poduzetnicima. Najuspješnije domaće tvrtke, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva te potporu HUP-a, predstavile su 60-ak proizvoda poput mobilnih aplikacija i softvera za unaprjeđenje poslovanja, većinom namijenjenih unaprjeđenju efikasnosti državnih i javnih službi te velikih kompanija.
Na CEBIT-u u Istanbulu sudjeluju tvrtke iz Hrvatske; Citus, CROZ, Ekobit, Ericsson Nikola Tesla, GDi, HR pro, HSM-INFORMATIKA, Implementacija snova, IN2, Infosistem, Infosit, IT sistemi-nove tehnologije, Login, Megatrend poslovna rješenja, Mrežne tehnologije Verso, Multicom, Neos, Netgen, Omega software, Perpetuum mobile, Poslovna inteligencija, Projektura, Senso IS, SPAN, STORM grupa, Studio djetelina, Tesla, VAMS tec i Webteh.

CeBIT Bilisim Euroasia ključni je inkubator razvoja IT-sektora i investicija u Turskoj i susjednim zemljama. U narednim danima konferencije, predavanja i panel diskusije biti će usredotočene na ključne digitalne trendove u industriji, kao što su društveni mediji, eCommerce i eTrade. Nova tema konferencije je Healthcare IT, posvećena IT rješenjima za bolnice, pitanjima iz općeg zdravstva te iz širokog i rastućeg područja telemedicine. Primarni fokus ovogodišnjeg CeBIT-a je na razmjeni znanja i iskustava.

CeBIT Bilişim Eurasia najveći je sajam u regiji Euroazije koji se održava od 11. do 14. rujna u Istanbulu. Prošle godine ga je posjetilo 131.358 posjetitelja iz 93 zemlje, a izlagale su 1023 tvrtke iz 18 država te je taj sajam izvrsna prilika za prezentaciju rješenja hrvatskih ICT usluga i proizvoda kupcima te potencijalnim partnerima u toj regiji. Više o sajmu na: http://www.cebit.de/home
vrh stranice
vrh stranice